Smink som hjälper dig att vara dig själv

Det låter dig se bättre ut när det är nödvändigt. Men inte bara: Att välja dekorativa kosmetika och försöka nya bilder försöker kvinnor att se sig själva verkliga och förbli sig själva.

”Hon plockar ögonbrynen i en tråd och lämnar aldrig huset utan rodnad, pulver (bara smulig!) och läppstift, -says 30-åriga Alena. – men min mormor är 79 år gammal! Till frågan "Granny, varför behöver du allt detta?"Hon svarar att hon utan att göra upp inte känner sig – sig själv". Den psykoanalytiker Marie Louise Pierson tror att kvinnor inte är så mycket för att locka uppmärksamhet, utan oftare för att "hitta" sin egen bild och förbli i harmoni med sig själva med sig själva. "Och om du måste, knappt vakna upp," dra "ditt ansikte – snälla! Det viktigaste är att både processen och resultatet ger glädje, ”avslutar psykoanalytikern.

Var dig själv

"Vi kvinnor vill ha en sak – att se naturliga ut, men vackra och självsäkra," är övertygade av Make -Up Artist Bobbi Brown), skaparen av kosmetikmärket med samma namn. – betonar ögonen eller belyser huden, vi vill visa världen en kvinna som kommer att vilja vara, en förbättrad version av oss själva. Men vi betonar – det är dig själv!»Naturness är huvudämnet i de senaste åren, som har ersatt både ljusa nyanser och teatereffekter. Tonläkemedel lovar nu att smälta samman med huden och skapa effekten av naken – som naken hud. Läppstift och glans förändras inte dramatiskt, utan betonar bara den naturliga färgen på läpparna, vilket gör dem ljusare, spännande. Blush imiterar en naturlig rodnad "från frost". "För några år sedan upptäckte jag Touche Eclat-höjdpunkten från Yves Saint Laurent-en borste som lyser upp huden och jag kommer inte att dela med den," medger 35-åriga Eugene det. – Jag kan inte måla alls, men jag betonar kindbenen med en flimrande ton: så ansiktet ser omedelbart friskt ut ". I den smink som vi bär varje dag är det just så lätt som Eugene talar om, lätthet, diskret. Sådan smink upphör att vara stridsfärgning, ser naturlig ut. Så här beskriver Peter Philips, kreativ chef för Chanel Makeup, den bild som han skapade för att visa en kryssningssamling av varumärket och som enligt hans åsikt är lätt att upprepa på egen hand. ”Föreställ dig: en avslappnad, bekväm atmosfär, flickor njuter av en semester. Även porslinskinn, lätt rodnad, våt skugga för ögonlock, eyeliner och pärlrosa läppglans. Naturlig skönhet utan ansträngning … "

"När det händer ledsen, jag vill inte ha något, jag gör en ny smink: Jag sorterar ut en kosmetisk väska, jag hittar en nyans som jag inte har använt på länge, jag kommer med en bild," 33-åriga Elena delar. – Och här är vad som är överraskande: Med borstar och svamp verkar jag radera avslöjande från mitt ansikte – efter en halvtimme tittar en tjej redan på mig från spegeln. Livet går vidare". Makeupartister känner igen den terapeutiska effekten av smink. "Jag är säker på att jag hjälper kvinnor att inte bara titta, utan också må bättre," säger Jenna Menard, internationell makeupartist Clinique. – De ler, de gillar sig själva, de bryr sig om sig själva och känner sig vackra. ". Som om man fortsätter temat vård, raderar tillverkare av dekorativa kosmetika idag gränsen mellan smink och vård, mättande tonkrämer, läppstift och pulver som är användbara för hudingredienser. Tonal Cream Teint Miracle, Lancome, innehåller rosa olja för att mjukgöra huden, läppstift-skjorta Shubby Stick, Clinique, den näringsrika oljan i SHI och SPF-faktorn i nästan varje pulver skyddar från solen.

Från vänster till höger: Shadows Le Prisme, Givenchy; Ansiktspalett (pulver+rodnad) färgbris, klariner; Touches Touche Eclat, Yves Saint Laurent; Shadows Lid Smoothie, Clinique; Cream of Perfection Lumiere, Chanel; Lipstick Rouge G, Guerlain; Blushing Tyg, Giorgio Armani Blush.

uttryck dig själv

”När jag väl valde mascara i Dior -hörnet hittade jag en otrolig blå nyans. Efter jag tog jag en ljusrosa "hög" glans: bilden kom ut lekfull, lite barnslig, rolig. Jag kom ihåg denna känsla av slarv och nu använder jag nya nyanser djärvare, ”34-åriga Svetlana delar sina intryck. Makeup låter dig enkelt prova på olika bilder, experimentera med dem. ”Idag är en kvinna-vamp med röd läppstift och rökiga ögon, imorgon är en tjejblomma i en blek past-gamut, dagen efter imorgon är en fransk skådespelerska med ögonen på en gasell, pilar och rik eyeliner: kvinnor verkar Prova olika roller, ”konstaterar den huvudsakliga makeupartisten för Lancome -varumärket i varumärket Lancome Rosia Alexey Molchanov. – Dessutom ges inte alla till dem direkt. Många gillar röd läppstift, men inte alla kommer att bestämma sig för att gå ut till människor med henne: för gjutna, sexuellt, ovanliga. Jag träffade kvinnor som bar i catchy makeup i min ungdom, sedan glömde de en stund, och redan i mer vuxen ålder letade de efter nya alternativ för sig själva. När jag erbjuder en sådan kvinna en ljus nyans, löser hon inte till en början och ser sedan noga, försöker, som om hon öppnar en ny bit av sig själv och avslöjar sig från den oväntade sidan ”. Varför inte fånga detta humör, inte att känna det, och sedan, som en konstnär, inte att fånga i smink? Detta är ett slags sätt att kommunicera med världen, möjligheten att förklara dina känslor, upplevelser, stämningar. Ändra och till och med lura och radera sedan sminket och … försök igen, som från ett rent ansikte. "Om du lägger till en rosa läppglans från vårsamlingen till gröna skuggor, får du en fräsch, glittrande bild," förklarar Tyen, Dior Makeup Director Dior. – Och om du tar en varm beige nyans av läppstift till samma skuggor kommer en sensuell, spännande bild att uppstå. Mättad smink och ögon och läppar är bra, om du använder läppstift i en dämpad nyans – den här bilden liknar impressionisternas dukar ".

Bli borttagen av spelet

På skuggorna av Dior från vårsamlingen blommar blommor. Chanel har randig rodnad. Clinique Lip Gloss liknar färgpennor och skuggor – på bubblor med färger. Guerlain uppfyller önskan från unga flickor – att titta i spegeln alltid och överallt – först släpper en läppstift med en spegel, och sedan i år och mascara. I Givenchy samlas en ny mosaik av ögonlock från flerfärgade rutor-priser varje säsong varje säsong. Dekorativa kosmetika som om det bjuder in oss till ett spel där vi själva definierar reglerna. "Varken makeupartister eller tillverkare av kosmetika eller trender dikterar inte längre för kvinnor," tror Andrei Shilkov, den ledande makeupartisten Yves Saint Laurent. -De lyssna på råd, smink från proffs, men som ett resultat väljer de alltid något lämpligt, naturligt för sig själva. Naturligtvis finns det de som upphör att använda smink med ålder eller, omvänt, glömma åtgärden, försöker dölja åldersrelaterade förändringar så tillförlitliga som möjligt. Och ändå finns det mer än de som, efter att ha provat den ena och den andra och den tredje, försöker på olika färger, börjar bättre förstå sig själva, deras önskningar och preferenser ”. Sådana kvinnor som fäster färdigheter och får ännu mer tillfredsställelse från processen. "Betydelsen som vi sätter i smink är mycket viktigare än teknik eller färg," den psykoanalytiker Marie-Luizu Pieron sammanfattar. – Vi behöver inte bli annorlunda för skönhetsstandarder. Det räcker för att lita på din smak och komma ihåg att vi har rätt att göra ett misstag, vilket alltid är lätt att fixa i smink. För kvinnor talar vi om graden av deras frihet!"

Kvinnor är målade (inte) för män?

"Vi strävar alla efter att fortsätta familjen," påminner filosofen Jean-Francois Matei (Jeanfrancois Mattei). – Inom kulturens ram omvandlas vår naturliga sexualitet till en uppsättning förföringsmedel, bland vilka smink är en av de mest effektiva. Trots att beteendestereotyper förändras, förblir en kvinna ett föremål för sexuell attraktion, en källa till förförelse. Och kvinnor vet mycket väl att efter att ha klädt, efter att ha gjort upp och pouting, ökar de sin attraktiva kraft. Men vårt behov av att locka uppmärksamhet är inte alltid sexig i naturen: Makeup kan till exempel vara ett tecken på social anslutning. En annan sminkfunktion – skyddande. När allt kommer omkring förblir ansiktet öppet för andras åsikter. Döljer små defekter eller justerar tonen i huden kan du skapa en "sköld" från nyfikna ögon. Därför, utan smink, känner kvinnor ibland försvarslösa "*.

Antropolog David Le Breton invänder: ”Även om sminket görs för att locka andra, återspeglar det sin egen” jag ”-kvinna. Så hon visar omedvetet sin ideala idé om sig själv. Genom att göra en smink närmar sig en kvinna idealet, även om hon förstår att hon aldrig kommer att nå honom. Men detta hjälper henne att känna sig i enlighet med hennes kropp, bränslar tro på sig själv. Och vice versa, överdriven "färgning" talar om tvivel: en kvinna verkar söka stöd – "människor ser att jag existerar, även om jag har en så konstig look". Vissa börjar aktivt använda kosmetika redan i vuxen ålder. Detta är ett tecken på ett viktigt ögonblick av självidentifiering, ett sätt att fortsätta existensen för dig själv och andra. På sjukhus blir estetiska förfaranden en del av behandlingen. Det finns kvinnor som i grunden inte använder dekorativa kosmetika: detta är en form av protest, de vill bli älskade oavsett externa data. De vill inte genomgå ett tryck från samhället, vilket påför "tricks för förförelse" https://www.flashthat.com/om-din-make-ar-mycket-yngre-an-du/. Eller till och med se ett tecken på underkastelse till en man i smink. Någon vill inte delta i ett socialt spel eller medger att han inte har styrkan att rädda de blekande funktionerna-detta är en slags sorg själv. I alla fall är extern skönhet (som kan betonas genom smink) och intern (som drivs av självrespekt) fortfarande sammankopplade och oskiljaktiga ”**.

* J.-F. Mattei, h. Delmar "Philosophie de la Chirurgie Esthetique" (Odile Jacob, 2011).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *